vineri, 26 aprilie 2013

Cum functioneaza stergatoarele pentru masina automate?


Noțiuni de bază

Nu există nici o îndoială că ștergătoarele de parbriz sunt vitale pe orice masina. Fără stergatoare auto, de conducere în ploaie va fi extrem de periculos. Anterior, șoferii au fost responsabili pentru ajustarea ștergătoarele de parbriz lor folosind comenzi manuale pe sau lângă coloana de direcție. O atenție constantă la ștergătoarele, deși, poate fi distrage atentia, mai ales atunci când precipitații este în scădere într-un ritm inconsistent.

Ștergătoarele auto automate

Acum disponibile pe scară largă este o soluție pentru acest tip de distragere a atenției conducătorului auto: ștergătoarele de parbriz acest sens acumularea de apă de pe parbriz și se reglează automat în consecință. Aceste ștergătoarele de a porni la primul semn de afectare a vizibilității și adapteze în mod constant rata lor de precipitații, accelerare și de trafic variază.

Senzori

Imperativ pentru funcția acestor ștergătoarele "este un senzor optic care monitorizează geamul parbrizului. Senzorul optic aruncă lumină infraroșie în parbriz, la un unghi de 45 de grade, apoi monitorizează cât de mult lumina este reflectată înapoi. În cazul în care parbrizul este complet clară, aproape toate de lumina va fi reflectată înapoi la senzor (reflexie internă totală). În cazul în care parbrizul este umbrit cu apă sau murdărie, mai puțin lumina este reflectată înapoi la senzorul, declanșează ștergătoarele. Viteza de ștergătoarele ", apoi, este în mod constant ajustată în funcție de cât de multă lumină face înapoi la senzorul de fiecare dintre ștergeți.

Locație

Senzorul este întotdeauna montat pe parbriz, de obicei, doar în spatele oglinzii retrovizoare.


Controlul


 Ștergătoarele de senzor de ploaie nu sunt complet în afara controlului conducătorului auto. Ele trebuie să fie activat la începutul fiecare utilizare (oprirea mașinii lor se oprește, la fel ca o comandă manuală). Acest lucru previne ștergătoarele de a deveni uzate sau deteriorate prin încercarea de a șterge un parbriz uscat, dar, murdar sau de a fi activat intr-o spalatorie auto.
    
 

Disponibilitate

Ștergătoarele de parbriz automate de vin standard sau ca o opțiune de fabrică în majoritatea de autoturisme noi. Instalarea pieselor de schimb este destul de simplu, de asemenea. Orice masina poate fi montat cu ușurință cu această tehnologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu